Szállodák és hotelek idegenforgalmi cikkei

Sárvári gyógyfürdő

 

Sárvár Nyugat-Magyarországon, a Balaton és Bécs közötti 84. út mellett, erdőkben és vizekben gazdag idilli táj közepén terül el. A termálszálloda a kisváros központjában egy botanikus kertben található, nem messze a Nádasdy-vártól, mely a reneszánsz idején a magyar reformáció fellegvára volt. Itt hunyt el 1921-ben, száműzetésben az utolsó bajor király, III. Ludwig.

 

A szállóvendégek rendelkezésére álló két gyógyforrás közül az egyik nemcsak a gyógyvizekben oly gazdag Magyarországon, hanem összeurópai mércével mérve is egyedülálló.

 

A SÁRVÁR-RÁBASÖMJÉNI FORRÁS 83 °C hőmérséklettel 2000 m mélyből tör fel. 4,5%-os sós forrásvízről van szó, melynek fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor és számos nyomelem. Lúgos kémhatású és a magas halogén-ion-koncentráció miatt enyhe fertőtlenítő hatása van. Több, mint tíz éve ismert a magas sótartalmú gyógyvíz, vagy az abból nyert „termálkristály” kádfürdő formájában történő alkalmazásának nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében. Sok esetben egy következetesen kivitelezett fürdőkúra az évek óta áhított terhesség bekövetkezéséhez vezetett.

Termálvíz rábasömjéni forrásból - Termál Hotel Sárvár - Gyógyhotel

Sárvári gyógyvíz - Gyógyfürdő Sárváron - Termál hotel

Gyógyhatást fejt ki a sárvár-rábasömjéni sós forrásvízből származó „termálkristály” 2%-os oldatának inhalációja. Krónikus légúti gyulladásos betegségeknél a légutakat tisztítja – elősegíti a sűrű, tapadó nyák felszakadását és mérsékli a gyulladást. Az inhalációs kezelés naponta kétszer 10 percig tart, a kúraprogramban légzéstornával, nyálkaoldó ivókúrákkal, masszázsokkal, fürdőkkel és fizioterápiai kezelésekkel kombinálják.

A SZÁLLODA SAJÁT TERMÁLFORRÁSA 1300 m mélyből 48 °C hőmérséklettel tör fel. A konvektoros lehűtést követően ezzel a vízzel táplálják a fedett és nyitott termál medencét, valamint a gyógyászati részleg pillangókádját. Itt egy 0,5% ásványtartalmú biológiailag enyhébb hatású szintén lúgos vegyhatású vízről van szó. Főként nártiumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Csaknem szagtalan és üvegtiszta.

Spa Hotel Sárvár-  Sós forrásvízből származó

 

Mindkét forrást eredményesen alkalmazzák Sárváron a gyógyulást kereső páciensek legnagyobb csoportjánál, a mozgásszervek krónikus gyulladásos és elfajulással járó megbetegedéseinél, a törések és ortopéd műtétek utáni rehabilitációnál és neurológiai panaszoknál. Az esetek 2/3 részében 2-3 hetes komplex kúra után jelentős javulás áll be, sőt gyakran teljesen megszűnnek a panaszok. A balesetek és műtéti beavatkozások utáni gyógyulási fázist jelentős mértékben lerövidíti a fürdőkúra. A páciensek szabadon mozoghatnak a vízben és olyan gyakorlatokat is el tudnak végezni, amelyekre egyébként nem lennének képesek. Az orvos által előírt fürdési idő betartása esetén a kúra alig terheli meg a szívet. A sós fürdő feszültség- és stresszoldó hatású. Jól befolyásolja a vegetatív idegrendszeri zavarokat, elősegíti a szervezet kipihenését és regenerálódását, az erőnléti állapotot javítja.

 

A gyógyszálló rendelkezik a korszerű fizioterápia csaknem minden lehetőségével, ezenkívül speciális kezelések is igénybe vehetők, Thai-masszázs, nyirokér-masszázs, valamint oxigénterápia, lézerkezelések és talpreflexzóna masszázs. Fogászat, szépségszalon, szemorvosi vizsgálat teszi teljessé a kínálatot.

 

Szállodánk 1998. októberében egy Magyarországon egyedülálló, 100 m²-es termálvizes élménymedencével bővült, amelyben a whirpool mellett a masszázspadok, a levegőfúvókák és a víz alatti testmasszázs igazi különlegességet jelentenek.

Szobafoglalás Telefon: +36-1-227-9614
Szobafoglalás Fax: +36-1-227-9614

Budapest Hotels - Budapest Hotel Booking Tel/Fax: +36 1 227 9614

Árak - Online Foglalás

✔️ ENSANA Termál Hotel Sárvár**** - Ensana Healt Spa Hotel Sárvár akciós szobafoglalása
Szabad szoba keresése és árellenőrzés
Érkezés ideje:
Távozás ideje: